tisdag 20 september 2016

Tävling tävling tävling...

Hade anmält mig och Göran till Lake Tourens deltävling i Sunne. Har inte deltagit i nån tourtävling på många år, men då Frykensjöarna är med och Övre Fryken är både min och Görans hemmaplan så var det ju en given succé... Bara vi kunde få upp några gäddor på den svårfiskade Mellan Fryken så skulle en topplacering vara given. Men i ivern och den nyfunna tävlingslusten så hade jag glömt bort hur in i helvete trög och svårfiskad även Övre Fryken kan vara, och oftast är.


Började lördagen på Mellan Fryken, en sjö som har motarbetat oss sen trollingens begynnelse. Har deltagit i den klassiska och tyvärr numer nedlagda Gäddfestivalen i Kil i många år och då oftast fiskat oss igenom Mellan Fryken med mycket magert resultat. Så vi hade inte mycket att gå på när flaggan i startbåten sänktes utanför Kolsnäs. Vi började fiska norr om Malöa, som för att känna oss fram lite.  Göran får hugg nästan direkt på en Swim Whizz, men den släppte. Sen har Göran ytterligare fyra kontakter utan att vi får upp nån. Och när huggen sen avtar och det samtidigt blir fler och fler båtar runt Malön så styr vi ner mot Prästbolsviken. Där lyckas vi få fyra gäddor i skaplig storlek innan vi måste börja bege oss. Våra 348cm räckte till en nionde plats efter dag 1. Nu skulle det avgöras på hemmaplan, kan ju inte gå fel eller?


På söndagen drog vi iväg upp till Råby brygga och fiskade oss upp till kommungränsen, men då huggen uteblev så sprack vår plan att fiska i norra delen av tävlingsområdet och vi började planlöst leta efter fisk. Fiskade oss ner förbi Lysvik, Stöpa och styrde mot Björkefors då först högg det ute i pelagialen. Kändes som en bättre fisk som tyvärr klev av efter nån minut. Gjorde ett varv till utan resultat, så vi fortsatte söderut. Tiden började rinna ut och vid Frykenstrand tog vi upp. Kändes surt att bomma helt på hemmaplan, men med höga förväntmingar så brukar det skita sig. Vi ramlade ner till en 24:e plats totalt. Men nya båten kändes bra att fiska med så det ska nog inte dröja innan vi är på't igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar