söndag 31 juli 2016

Semesterfiske

Fick till en sammanhängande period av fyra dagars fiske, vilket inte tillhör vanligheterna nu för tiden inte ens på semestern.

Onsdag 27/7

Hade bokat en halvdags trolling på Övre Fryken med Malungs-Anders. Så efter att ha lämnat äldsta dottern hos farmor klev jag ombord på hans skuta vid Torsby båthamn. Vi började fiska omgående med sikte på gös. Nappade bra hela kvällen och jag tror vi hade 13 gösar och tre gäddor uppe i båten. Anders hade tidigare under dagen fått tre gösar och en gädda. Jag behöll några matfiskar, som jag senare på natten fileade med en morakniv, då filekniven var kvar hemma. Bäst nappade det på ytgående vobblers. Anders fick största gösen, 4,8kg tror jag den vägde.


Denna vägde ca 3kg.


Torsdag 28/7

Bestämde mig för att testa Kläggen, norr om Torsby. Fiskade själv i lilla båten. Hade loggat nästan hela sjön förra året, men då filen blev "korrupt" så var det bara att börja om nu. Blev väl egentligen en loggningstur med spöna ute som nåt sorts bonusfiske. Hann väl med att logga en ganska stor del av sjön och fick dessutom åtta gäddor, dock ingen större.


Fredag 29/7

Idag skulle det bli en delad tur. Förmiddagen förlades till Grundsjön, väster om Torsby. Även där blev det loggning på vita fläckar till att börja med. Fisket var väl ingen höjdare, blev fem små gäddor på fyra timmars fiske.
På eftermiddagen väntade göstrolling på Fryken igen. Denna gång i Görans båt. Nappade lite sämre än i onsdags. Vi fick fem gösar och en gädda på ca 5 timmars fiske. Och som sist var det ytgående vobblers som fiskade bäst. Största gös vägde 4,2kg.


Lördag 30/7

Fick bli Kläggen igen. Men på grund av ihållande regn på morgonen så blev det en lite försenad sjösättning, kom inte ut på sjön förrän vid 11 tiden. Satsade mer på fisket än loggning idag. Och det lönade sig... Nappade ganska bra i regnskurarna, fick 7 gäddor där största vägde 8,7kg och var 107cm. Den högg på en Westins jätte 23cm.Väntar fortfarande på riktiga permiärturen med nya trollingbåten, får se om jag hinner ut nåt innan jobbet kallar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar