måndag 12 oktober 2015

Höstpremiär

Har inte hänt nåt på bloggen på en stund. Beroende på att det inte har fiskats i samma utsträckning som tidigare. Har sen senaste inlägget fiskat blott en handfull gånger i småsjöarna runt Torsby. Men i lördags var det äntligen dags för en heldags fiske, på riktigt så att säga. Hade planerat en tur med Göran i hans Örnvik 510, men inte var denna hett efterlängtade tur skulle utspela sig. Vi bestämde oss dagen innan för att testa Vänern med Lillängshamnen som utgångshamn.

Och som vanligt de senaste åren så drog vi åt sydväst, mot Sten Kalles. Började fiska strax söder om pinnen och planen var att ta oss ner mot Vårtan via Sydpynten. Men efter några händelselösa timmar med en vattentemp på ca 12 grader så börjar vi snegla mot Tärnan, som vi ser i horisonten. Men då det går dyningar så väljer vi att stanna kvar. Jag får några gäddor på djupriggen på ett Trophy spoon nere på ca 12 meter. Men det är allt vårat fångstsäkra område har att bjuda på. Så efter att ha tröst ätit upp matsäcken och checkat av på VHF'en att ingen annan båt omkring oss drar fisk så bestämmer vi oss för att, för omväxlings skull, fiska oss tillbaka mot Skoghall.



När vi styr österut från Sten Kalles så ser vi i fjärran några måsar jaga. Långt ut i ingenstans, inte nära till nåt. Och då vi inte har nån tid att passa så tar vi sikte mot dessa fåtalet måsar. Efter en stund säger jag till Göran -Så här långt ute har vi då aldrig fått nåt, men vi har ju i och för sig aldrig fiskat här ute heller... Då som en blixt från klar blå himmel rasslar det till på Görans sida. -Jag tror du har fisk på. Vi blev liksom sittandes stirrande en stund innan vi fattade att det fanns fisk mitt ute i ingenstans, halvvägs till Alfhilds. Göran drillar elegant in en stridbar lax som jag kan håva bakom djupriggarna. Och dagen är räddad.



Lax på 3,5kg 65cm, tagen i ytan på en liten grön silver noname vobbler. Vi fortsätter upp mot vindkraftverken då tiden inte medger några extra varv på platsen. Göran får även en för liten öring innan vi ger oss för dagen. Nu får tiden utvisa om detta var både höstpermiär och säsongsavslutning på Vänern i ett och samma paket?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar