lördag 26 april 2014

SSTT

I måndags var det dags att, förhoppningsvis, kora en vinnare av SSTT, Skoghall Salmon Trolling Trophy. Världens mest prestige fyllda trolling tävling! Efter debaclet i höstas då ingen vann, så låg revansch lustan tät över Lillängshamnen likt Skoghallsbrukets friska doft.

Efter ett lite för snabbt genomfört kaptensmöte så spred teamen ut sig, likt dynga på en åker, över Vänerns vattenvidder. Vi hade beslutat oss för att dra västerut. Och satsa på nästan fångstsäkra waypoints. Men min team kompis Anders började tvivla och blänga på mig efter 25min utan napp. "Vad gör vi här" och "nu ligger vi sist" var kommentarer som jag tyckte mig höra.

När vi en liten stund senare, på omvägar, får höra att ett nytt team i tävlingen släppt tillbaka en öring eller lax på 61cm går det upp för oss att kaptensmötet blev lite forcerat. Vi hade helt sonika glömt bort att informera vederbörande team om att vi kör med 60cm som minimimått på SSTT. Annars så är ju vedertaget minimimått på tävling 62cm.

Men nånstans där så börjar det nappa för oss. Anders får hugg på djupriggen på en grönsliver färgad sked, i kanten på ett grund. Men den släpper precis utanför håvnings radien. Den såg ut att ha rätta längden. Men vi hinner inte fundera mer på det, för det hugger på samma sked igen efter bara nån minut. Och den här gången kan vi lyfta en öring över relingen. Och efter lite strechande och lite godtycklighet så bedömer vi längden till 61cm. Och en märkbar lättnad sprids i båten. Äntligen!
Men nappandet avtar så vi lämnar det idiotsäkra området. Och vi lyckas inte hitta några fler huggvilliga salmonider. Tävlingstiden börjar rinna ut och efter lite nervöst telefonerande till övriga team så får vi höra att team Skadad lyckats bärga en öring på ca 65cm. Trots att vi fiskar in i det längsta så tvingas vi inse att vi inte räcker till, nu heller. Men det har varit trög fiskat för samtliga team denna annandag påsk. Så vår öring räcker till en andra plats, efter team Skadad.
I oktober tar vi nya tag, väl mött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar