söndag 30 mars 2014

Premiär

I lördags blev det års premiär med båten. Vänern och Lillängshamnen var det bestämt, med Göran som gast. Hade en känsla när jag åkte mot Skoghall att jag glömt något. Men den känslan har ju infunnit sig förr utan att ha slagit in. Men nu hade jag glömt nåt, i ivern att tvätta båten så hade jag röjt ur all bråte helgen innan. Och inte lagt tillbaka djupriggsloden. Jämmer å elände... Vad göra, taggad till tänderna och utan djupriggslod på väg ut på Vänern?
Trots den tidiga timmen (kl 8) så ringde jag min ordinarie team kollega Anders aka mrX  ;) Boendes bara ett trolling utlägg från Lillängshamnen. Som vid denna tidpunkt annars brukar ligga å få sin skönhetssömn nu hade fullt upp med annat. Han hade som tur var ett lod liggandes som han inte behövde denna dag. Jaja ett är ju bättre än inget tänkte vi så efter att ha hämtat det hos ovan nämnda så kunde vi till slut lämna kaj.

Då dök nästa problem upp, gps'en fick inte in några sateliter. Så vi fick börja navigera som man gjorde förr, försöka titta efter prickar och anda fasta föremål på sjön.Och det var ju ganska kul.

Började fiska på förra årets waypoints, eller rättare sagt där vi trodde att vi hade förra årets waypoints. Fick ganska snabbt en för liten lax på vår, för dagen enda fiskande djuprigg. När vi med gamla tiders navigering försöker hitta tillbaka till huggplatsen så hoppar plötsligt och oväntat gps'en igång. Och vi kunde glada och nöjda med vår navigering konstatera att vi var inte såå långt bort från förra årets waypoints.

Vi fortsatte snurra i området och Göran kunde snart drilla in dagens första godkända lax, en fin bit på 5,7kg.
Det fortsatte nappa i området och vid 13 tiden fick jag hugg på min sida, på en Bomber i färg pbo. Fisken kändes lite större än den första jag fick så jag bad Göran att göra iordning håven. Efter lite stök å bök vid båtkanten kunde vi lyfta en fin 4,5kgs lax i båten.

Vi fiskade på några timmar till utan resultat. Men var ändå ganska nöjda när vi lämnade Skoghall senare på kvällen. Nu får vi hoppas på lugna vindar så kanske det blir en tur till helgen.

Göran med lax på 5,7kg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar