söndag 27 april 2014

Gäddfiske

Åkte i fredags upp till Torsby i hopp om att få komma ut på Fryken för lite fiske under helgen. Lämnade båten hemma, men hade glädjen att få följa med Göran ut i lördgas.


Hade plockat med både haspelspö, trollingspön, lakpimpelutrustning och en påse slom.
Började jerka och haspelfiska utan resultat. Tröttnade ganska snabbt och då huggen uteblev så vi gick över till att trolla istället. Betade på klassiska gäddvobblers som Westins jätte och Zalt. Körde grunt och landnära i tron att gäddorna lekt klart men inte gått ut på frivattnen än.

Efter nån timme så kör Göran fast en vobbler i botten som per automatik resulterar i en fartsänkning för att hinna veva in alla andra spön innan linan på rullen tar slut. Då, när båten nästan står still, hugger det på mitt spö närmast båten på en blå aktig Zalt. Men då vi har ett pågående bottennapp så tar vi in alla andra spön och pulkorna först. För att sedan ta spöt med gäddan på. Tunga ryck och några kortare men tunga rusningar mot djupet skvallrar om en större gädda. Men det är inte förrän vi lyfter gäddan ombord som vi ser att den är riktigt stor. Efter vägning, mätning och fotografering får den simma tillbaka. 14,5kg 127cm och nytt båtrekord i Görans båt ;)


Trollade i flera timmar till utan att få nåt mer. Avslutade dagen med lakpimpel, men utan resultat. Men det gör inte så mycket en dag som denna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar