tisdag 14 januari 2014

Vintertrolling på Vättern

I söndags fick jag följa med Gejan ut på Vättern. Det var en upplevelse att trolla i januari, -8 grader snöfall och ca 8m/s nordlig vind. Ingen trängsel i Granvik direkt, det var vi och en guide med gäster. Efter att ha kommit ut på sjön vid 8 tiden så inledde Gejan med att tappa först en röding på djupriggen och sen en lax på ytan, efter ett något tveksamt håvningsförsök av mig. Men det tog inte lång stund förrän ett av Gejans spö åter signalerade för hugg. Och vi kunde efter en liten stund lyfta ombord en fet lax på 6kg. En riktig spiggätare.

Gejan hann även med att landa en röding på ca 2,5kg, som fick friheten åter. Då hade jag inte haft ett pet på mina vobblers än. Då tyckte kapten att jag skulle få ta nästa fisk. Vi fortsatte fiska i samma område. Och jag behövde inte vänta länge förrän det högg på ett av Gejans spö igen. Och jag fick drilla in en nästan lika fet lax på 5,1kg.
Innan dagen var slut så fick Gejan ytterligare en lax på ca 6,5kg. Så detta blev, det kalla vädret till trots, en riktigt kul och lärorik dag på sjön. Har gjort en inköpslista nu på prylar som ska med på nästa vinter trolling tur, slalomglasögon och rånarluva för att slippa bli blästrad i ansiktet av yrande snö. Och så förstås nya beten...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar