torsdag 10 augusti 2017

Semesterfiske

Har sen senaste inlägget, som vanligt, bara fiskat sporadiskt. Fiskeresan ner till Skåne slutade i endast några torskar så det var inget att skriva hem om. Var även iväg till Klarälven på harrfiske, men också det gick så där... Så det enda fisket som har varit någorlunda var på Övre Fryken för nån vecka sen. Malungs-Anders hängde med på en två dagars trollingtur.Började fiska direkt efter sjösättning. Körde endast med pulkorna, då jag tycker djupriggar är mest ivägen på Fryken. Betade på lite av varje, som brukar funka bra för gädda å gös. Hade väl precis fått i alla beten när det högg på en Bomber i ytan. Fisken kändes tung och gjorde några rusningar så det blev ganska spännande innan jag kunde lyfta en hyfsad gädda över relingen. 9,9kg och 113cm.


Fortsatte söderut och det stod inte på förrän det högg igen på min sida, på en Westins jätte. Denna gång en gös på 3,5kg.


Timmarna gick och även Anders plockade några gösar. Han körde med nån sorts trollingskedar bakom Kuusamo djupparavaner, och det verkade ju också funka :)
Sen vid 19-tiden så får jag hugg på samma Bomber som gäddan högg på. Kändes nästan direkt att det var en lite större gös. Och efter en stund kommer en skaplig gös glidande längs båtsidan. 6,8kg och 84cm.


Tror vi fick sex gösar och en gädda totalt, vi tappade några fiskar också. Dag 2 så fick jag inget. Anders däremot bytte några trollingskedar mot vobbler och han fick tre gösar och några gäddor. Tyvärr ingen som var värd att fota. Men några härliga spöböj fick han i alla fall :)


Nu närmar sig slutet på semestern med stormsteg så nästa trollingtur kanske dröjer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar