lördag 19 juli 2014

Glafsfjorden

I onsdags tänkte jag och ordinarie team kollega Anders att det var hög tid för lite fiske tillsammans. Hade bestämt oss för Glafsfjorden. Åkte hemifrån vid 7 tiden och efter att ha köpt fiskekort på turistbyrån i Arvika så kom ut på sjön vid 10.Vi åkte ut till Tjuvholmen där vi började fiska. Var ganska trögt till att börja med. Värmen började bli besvärlig så det gjorde att vi sprang omkring på däck likt Ernst, barfota å med uppvikta byxor. Styrde kosan mot Hungviken och gjorde ett varv runt grundet där. Fick då tre gäddor på kort tid på ca 2-3 kg. Den ena gäddan som Anders fick hade fått för sig att ta över kommandot på skutan genom att sprattla nåt våldsamt med en rapala magnum i käften. Så fick vi hoppa upp på sätena för att undkomma krokar och tänder. Det slutade med att Anders keps, som låg på ena sätet, fastnade i krokarna och det var bara millimeter från att nån av oss hade fått uppsöka akuten med både vobbler och gädda i benet.


Anders hade gått å fyllt 30 sen sist. Så detta firades lite spontant med varsin folköl och fryst plockgodis som legat i kylbagen lite för länge. Åkte därefter mot Högsgrundet där måsarna kalasade på småfisk i ytan. Vi fick två gösar på första varvet. Fortsatte snurra runt grundet och vi fick några gäddor och till slut även en asp på 4,2kg på en 11cm rapala magnum röd vit på ytan.


Då när Anders satt å pratade i telefon så började motorn gå lite ojämt. Hmm det har aldrig hänt förut. Anders avslutade samtalet och kände på bensin dunken. Den var i stort sett tom... Snabbt i med reserv bensinen på 5 liter. Men då vi befann oss vid Högsgundet så var det en bit tillbaka till hamnen i Arvika. Upp med alla spön och iland så fort som möjligt. Nu hade det börjat blåsa också vilket försvårade tillbaka färden då vi nätt och jämt kunde hålla planingsfart i vågorna. Men efter en ganska nervös återfärd så kunde vi andas ut när vi kom in i hamnområdet igen. Ska försöka komma ihåg att tanka inför nästa tur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar