söndag 15 april 2018

Vänern Trophy 2018

Jag och Göran bestämde oss för att vara med på Vänern Trophy med Grums som utgångshamn. Det skulle bli vår första tävling på Vänern någonsin, om man bortser från vår högst privata kompistävling SSTT (Skoghall Salmon Trolling Trophy). Som tyvärr verkar ha fått ett uppehåll på obestämd tid. Då vårat favoritställe på Vänern ligger inom rimligt avstånd så var känslan bra inför start. Vi hade planen klar, ta oss ut till StenKalles och fiska oss söderut mot Vårtan.
Det var fri start direkt efter kaptensmötet, men då det låg ett stort isflak utanför Gruvön så tog det en stund innan teamen före oss kunde bryta en ränna så vi kunde komma iväg. Då det till en början blåste skapligt från nordost så gick det lite sjö när vi kom ut på öppet vatten. Vi orkade inte stånka oss ända ut till StenKalles utan vi började istället fiska tidigare än planerat.
Vattentempen låg till en början på 1,6 grader så det kändes inte som vi hade valt rätt ställe. Vände efter nån timme norrut mot där det var lite fler båtar, och samtidigt steg vattentempen succesivt till 2,3 grader. När vi vid en högerregel situation fick väja och ta en annan väg runt ett grund så small det till på mitt ytspö närmast båten på en gul/silver Conrad. Fisken gick direkt upp i ett luftsprång och satte sedan fullt fart in i linan utanför. Efter en ganska seg och uttdragen drill där vobblern med bly utanför också gjorde sitt bästa för att streta emot så kunde Göran tillslut håva en fin öring på strax under 4kg och 66cm.
Vi fortsatte snurra på samma grund och det tog väl bara ca 30 min så högg det igen på min sida, på en grön/vit Tee plug tubby i ytan. Denna fisk kändes mindre, men det berodde kanske på avsaknaden av trassel för den var överraskande nog större än den första. Öring på ca 4,8kg och jag tror den var 77cm lång.
Vi fiskade i ytterligare några timmar men vi fick inget mer så vi tog upp och drog in mot hamn vid 16 tiden. Våra öringar räckte till en tredje plats. Vann gjorde team TopNotch, grattis till dem! Resultatlista kommer att finnas på grumstrolling.se 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar