söndag 7 december 2014

Säsongsavslutning?

Efter lite överläggning blev det trolling på Fryken i lördags med Malungs-Anders i hans Ryds 480. Mörkt och kallt när vi skulle sjösätta, det är nästan så att man hamnar i trollingkoma innan man kommer ut på sjön.
Började fiska i stort sett omgående, betade på ett par Zalt, en Westinare och en Rapala SSR. Anders körde med tre Conrad och en knall gul Rapala magnum. Anders hann väl få i två beten när det högg på den gula magnumen. Tyvärr en mindre gädda men det lovade gott inför fortsättningen.

Anders agerar tandreglerare...

Men det skulle dröja innan nästa hugg kom. Vi hann med både frukost, betesbyten, pinntrick och lite annat innan Anders återigen kan greppa ett spö för att drilla gädda. Denna gång såg det ut att vara en lite större fisk, större än den första iaf. Tror Anders filmade en liten snutt, får se om filmen går igenom censuren så kanske den läggs upp här framöver. Hursomhelst så vägde den ca 5kg och högg på en Conrad i ytan.


Efter denna gädda så vände vi tillbaka norrut och jag kunde till slut få två mindre gäddor innan vi gav oss vid 14:30 tiden, när solen gick ner bakom Gräsberget. Båda högg på en Rapala SSR i en mörtliknande färg. Det var en trög och riktigt kall dag, men vi fick se solen och det är man ju inte bortskämd med denna höst/vinter. Nu går väl fisket in i den sedvanliga vinterdvalan, om det inte blir gynnsamt väder innan så får vi hoppas att fiskesuget tinar upp till våren igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar